Tilbake
Christina Lovery

Peer Gynt (Hålogaland Teater)

Fasttilbud:

 Peer Gynt er en fantastisk historie. Den er ekstremt fantasifull, har lekne karakterer, en fascinerende antihelt som vi heier på og en universell tematikk som griper mange, sier regissør Eline Arbo.

Når Arbo setter opp denne klassikeren på Hålogaland Teater, flytter hun handlingen fra Gudbrandsdalen til Nord-Norge og lar karakterene snakke nordnorsk. Peer reiser i et lekent og fantasifullt, litt trashy og til tider kaotisk univers. Trollene er kledd i lateks og mor Åse er en avblomstret skjønnhet i en møllspist pelskåpe fra 80-tallet. Oppi alt dette stiller Peer seg de samme spørsmålene han alltid har stilt: Hvem er jeg? Hvem ønsker jeg å være? Hvor hører jeg til? 

Musikken er nykomponert av tromsømusikeren Jakob Janssøn Hauan. Scenografi ved Katja Ebbel Fredriksen, kostymer ved Christina Lovery.

Læreplanmål

Læreplanens overordnede del:

Kjerneelementer hentet fra læreplaner i norsk,

  • Tekst i kontekst
  • Kritisk tilnærming til tekst

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Hålogaland Teater
  • Produsent: Hålogaland Teater

Om kunstner / utøver / gruppe

Om regissøren: Tromsøværing Eline Arbo flyttet til Amsterdam for å ta regiutdanning og ble uteksaminert i 2016. Etter det har hun blant annet rukket å vinne den gjeve BNG Bank Theaterprijs for unge regissører – Nederlands svar på Heddaprisen. Høsten 2018 fikk hun strålende anmeldelser for Hærmennene på Helgeland på Nationaltheatret; «en fest av en forestilling», skrev Aftenpostens anmelder. Eline er kjent for det nordnorske publikum for Gutten som ble et insekt som gikk på Hålogaland Teater i 2018 og 2019.

Publikumskommentarer