Tilbake
Emma Gunnarsson
Emma Gunnarsson
Emma Gunnarsson
Emma Gunnarsson

Havets avtrykk

Bestillingstilbud:

​​​​​​​ Dette prosjektet handler om forsøpling av havet, marinbiologi og om å bruke kunsten til å uttrykke seg.

Emma Gunnarsson og Stine Charlotte Benjaminsen kombinerer kunst og vitenskap. Emma er billedkunstner og Stine er marinbiolog. Sammen forteller de historien om utviklingen av plastbruk i samfunnet og hvordan bruken påvirker havene våre. Emma introduserer en av de eldste fototeknikkene fra 1800-tallet, cyanotypi. Barna får lage sitt eget avtrykk av plastforsøplingen som Stine har funnt og samlet inn i løpeta sv studiene sine. Dette er både er vakker, men som samtidig forteller en historie som er ganske alvorlig. Mens bildene skapes tar Stine fram noen av havets levende skapninger og avslører deres hemmeligheter. Sammen åpner Emma og Stine rom for ny kunnskap, kreativitet og undring.

Lærerveiledning

Det er bra om klassen kan se noen av filmene som sendes på forhånd, som handler om marin forsøpling og hva de de selv kan gjøre for å påvirke.

Læreplanmål

​​​​​​​Læreplanens overordnede del:

  • Punkt 1.4 Skaperglede, engasjement og utforskertrang
  • Punkt 1.5 Respekt for naturen og miljøbevissthet
  • Punkt 1.6 Demokrasti og medvirkning

Kjerneelementer hentet fra læreplaner i: Naturfag og samfunnsfag

  • Jorda og livet på jorda
  • Energi og materie
  • Bærekraftig utvikling

Psssst. Her kommer et lite tips:
​​​​​​​Vi anbefaler at dere sjekker ut ressursbasen til Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen. Her kan dere finne alt fra undervisningsopplegg til forskningsartikler knyttet til blant annet musikkog kunst og håndverksfaget, for hele opplæringsløpet. Best av alt, det er gratis! www.kunstkultursenteret.no 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune
  • Produsent: Emma Gunnarsson & Therese Meyer

Om kunstner / utøver / gruppe

Emma Gunnarsson er profesjonell billedkunstner, med bachelor fra Kunsthøgskolen i Bergen, seksjon for grafikk, i tillegg til studier på Den Kunglige Kunstakademiet, København DK. Gunnarsson deltar på separat- og fellesutstiller med i hovedsak fotografi og grafikktrykk. Emma skal på turne med Plastikk, vår tidsalder, våren 2019 i Oppland fylkeskommune. Hun har jobbet med Rammel fra havet , DKS prosjekt 2018 på fire skoler i Kirkenes. Hun hatt prosjekt fortløpende med fotokunst, miljø og søppelkunst tema 2015-2017 på Berlevåg skole for 1.- 4. trinn. Hun har hatt prosjekt fortløpende med miljø og søppelkunst tema 2015-2017 på Berlevåg skole for 1.- 4. trinn. Emma er gründer og daglig leder i Arctic Lux som leverer kurs og konsulenttjenester innen kunst, kultur og jobber med ulike med ulike prosjekter i nord. Hun er en del av NNBK (Nord-Norske Bildende Kunstnere), Bedriftsnettverket Made by Skrova/Visit Skrova, nettverket Gaffa for gründere i Lofoten og Vesterålen samt Hermetikken Kulturnæringshage.

Stine Charlotte Benjaminsen er 28 år, hun er straks ferdig utdannet som marinbiolog med fokus på marin forurensning. Hun har tidligere jobbet som yrkesdykker. Hun har vært i internship hos SALT i Lofoten, og jobbet for UiT i forbindelse med forskningdagene og på rekrutteringstokt for videregående elever. Tidligere har hun jobbet litt som vikar på barneskole og i barnehage. Trives veldig godt med formidling og kreativt arbeid. 

Publikumskommentarer