Tilbake
Tour de Force
Tour de Force
Tour de Force
Tour de Force
Tour de Force
Tour de Force
Tour de Force
Tour de Force
Tour de Force

Rekonstruksjon Utøya

Bestillingstilbud:

Rekonstruksjon Utøya er en film om å overleve og om å leve videre med traumatiske minner fra den mest omfattende og brutale, fascistiske terrorhandlingen som har funnet sted i Europa etter andre verdenskrig. Utøya-overlevere Rakel, Mohammed, Jenny og Torje gjenforteller sine historier i et tomt svartmalt filmstudio. I løpet av to uker rekonstruerer de sine opplevelser fra 22. juli i 2011. Sammen med et filmteam og 12 andre ungdommer, og uten andre rekvisitter enn hvit tape til å merke gulvet med, gjenskaper de dagen som forandret livene deres. Dagen da morgendagens makthavere skulle bli et offer for et fascistisk korstog mot det åpne, demokratiske og flerkulturelle samfunnet.

I denne dokumentarfilmen vender noen av de overlevende tilbake til minnene fordi de er overbevist om at det er viktig for dem selv, for oss, for samtiden og for fremtiden.

Lærerveiledning

Last ned:
Ressurshefte

Læreplanmål

Læreplanens overordnede del:

Kjerneelementer hentet fra læreplan i Samfunnsfag:

  • Undring og utforskning
  • Samfunnskritisk tenkning og sammenhenger
  • Demokrati og medborgerskap
  • Bærekraftig utvikling
  • Identitetsutvikling og fellesskap

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune
  • Produsent: Vildabomben/Polarfox

Om kunstner / utøver / gruppe

Regissør Carl Javer, Produsent Fredrik Lange fra Vildabomben.
​​​​​​​John Arvid Berger Norsk medvirkning i produksjonen, Fra Polarfox AS

Publikumskommentarer

Jeg anbefaler absolutt denne filmen. Nettopp fordi man kan lære mye av den, i tillegg til at man kan ta det med seg videre i livet. Den kan også endre tankegangen din, slik at du ser lysere på fremtiden dersom du har opplevd noe traumatiserende eller noe trist. Jeg ville anbefalt andre å se denne filmen fordi du lærer mye om hvordan du som person skal kunne psykisk takle tunge situasjoner, og hvordan man skal stå sammen. Dette er ikke bare en film som informativt forteller om hva som skjedde 22 juli på Utøya men også fortelle rom oss som menneske. Det er en film som jeg kan anbefale, ja. Det er viktig å kunne ting om 22. juli, men ikke bare informasjon, men også følelser. Det er viktig å vite hvordan folk har det, hvordan de hadde det, og hvordan prøve å tenke videre, men samtidig ikke glømme det. Det viser denne filmen veldig bra og du lærer mye. Anbefales, fordi den bringer lys på at selv om når noe forferdelig har skjedd kan man bli sterkere og vokse som person. Filmen bringer håp om at hvis man står sammen kan man klare det meste. Publisert av: anonym (klasse - Breivang vgs) – 26.11.2019 23:46