Tilbake
ČálliidLágádus
ČálliidLágádus

Elvesang

Fast- og bestillingstilbud:

 Elvesang er en historisk roman om kvenjenta Kaarina og lillebroren Daniel. Året er 1868. På grunn av hungersnød i Tornedalen i Sverige blir de sendt hjemmefra. De reiser med samene, en reise som tar flere måneder gjennom kalde vintervidder. De havner i Lavangen i Troms, men kommer bort fra hverandre. Handlingen utspiller seg i spenningsfeltet mellom tre kulturer og tre språk. Kaarina kjemper hardt for å finne fotfeste og bli likt og godtatt, hun leter etter lillebroren og har hemmelige møter med samegutten Áslat.

Boka forteller hvordan det er å bli kastet inn i nye omgivelser, om ikke å forstå språket, om bare ha seg selv å stole på. Og den forteller om å utvikle styrke, om motgang og kjærlighet. Boka har sterk relevans til dagens flyktningesituasjon. 

Kan knyttes opp mot Tromsungdom leser i VGS. 

Læreplanmål

Læreplanens overordnede del:

Kjerneelementer hentet fra fagplaner i KRLE og historie:

  • Kunne ta andres perspektiv
  • Etisk refleksjon
  • Historiebevissthet
  • Historisk empati, sammenhenger og perspektiver
  • Mennesker og samfunn i fortid, nåtid og framtid

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Ellen Hofsø

Om kunstner / utøver / gruppe

Ellen Hofsø presentere seg slik: Jeg er en skjønnlitterær forfatter som har gitt ut ni bøker, derav fem ungdomsromaner. Åtte av bøkene er innkjøpt av Kulturrådet. Jeg har arbeiedet som sosionom i bl.a. barnevern og psykiatri i over 40 år. Jeg er nå pensjonist og skriver på heltid. De to siste bøkene, Til Sara og Elvesang, er historiske og har tema fra det flerkulturelle Nord-Norge. Dette er temaer jeg er opptatt av og vil skrive mer om. Gjennom å skrive om historien ønsker jeg også å trekke paralleller til dagens situasjon med store flyktningestrømmer og fokusere på hvordan vi møter de fremmede. Se på hva vi kan lære av historien.

Publikumskommentarer