Tilbake

Sjaman i stjerneregn - En reise i Aisas sentrum

Fasttilbud

I Googles tidsalder - hva kan egentlig en sjaman gjøre for folk i dag? For å få svar, setter B. MiRee Abrahamsen kursen mot Tyva, Russland. I en kunnskapsrik og humoristisk tekst, blir vi kjent med sjamaner, strupesang, en sørlending med et kall, en psykolog-smed med profetiske evner, og mer eller mindre klarsynte. Sibir byr på majestetiske landskap, og en rekke originale, nære møter. Boken er et dypdykk i sjamanisme, lokal kultur, religion, tradisjoner og historie – i by og land. Og hva venter av overraskelser i sjamanens jurt? Her er eventyr – og en rekke finurlige fakta du ikke visste du ville vite.

Lærerveiledning

Elevene får gjennom tekst og bilder kjenne på noe som likner et eventyr, men som er høyst virkelig. Stoffet handler om sentralasiatisk kultur (fra Tuva), sjamanisme, religion. Målet er å inspirere, skape undring og vise kultur som snart kan være tapt. Basert på bok som kommer i 2019. Forfatteren har møtt sjamaner, nomader og tegner portrett av folk og land i en kultur som kanskje snart er historie, og som finner resonans i f.eks. samisk tro og praksis. I besøket leser forfatteren, viser foto, elevene hører strupesang og får høre om researchprosessen. Fakta og humor er nøkkelord.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune

Om kunstner / utøver / gruppe

MiRee har gitt ut seks bøker, to er under arbeid (kommer i 2019). Jeg har 15 DKS-turneer, og mange kurs/opplegg i skoleverket. Til vanlig jobber jeg som lærer i Arendal kommune. Jeg har bodd mesteparten av mitt voksne liv i utlandet (eks:Russland, Syria, Kina, Israel), bruker erfaringene i litteraturen, og brenner for formidling og kulturforståelse.

Publikumskommentarer