Tilbake

Fighting Gravity

Fast- og bestillingstilbud:

 I sju sekunder svever jeg. Og det føles som en evighet.
Det er helt fantastisk, og man vil bare fortsette, og fortsette.
Og når du kjenner at du har gjort alt riktig, og skjønner at dette blir langt –
den følelsen er helt ubeskrivelig, og den er faktisk bedre enn å stå øverst på pallen,
tro det eller ei, men sånn er det.

Fighting Gravity handler om å følge drømmene sine, og ha mot til å stå opp imot de kreftene som trekker oss nedover, fysisk og mentalt. Både de kreftene som bor inni oss, og de som påvirker oss utenfra og som er med på å bestemme våre skjebner.

Fighting Gravity tar utgangspunkt i den kampen kvinnelige skihoppere har måttet kjempe, og fremdeles kjemper, for å få de samme rettighetene som sine mannlige kollegaer i hoppbakken. Til tross for at kvinner faktisk har bedre forutsetninger til å fly lengre enn menn, blir de holdt ute av de største bakkene i verden, og det er fremdeles et stort gap mellom hva kvinner og menn får i pengepremiene og sponsormidler. Det er fortsatt er en vei å gå før kvinner blir verdsatt på lik linje, og får de samme mulighetene som sine mannlige kollegaer.

Forestillingen har som formål å stimulere til diskusjon rundt kjønnsroller og diskriminering.

Støttet av SPENN, Fritt ord, Fond for lyd og bilde og Kulturrådet.

Læreplanmål

Læreplanens overordnede del:

Kjerneelementer hentet fra læreplaner i naturfag, samfunnsfag og kroppsøving

  • Kropp og helse
  • Samfunnskritisk tenkning og sammenhenger
  • Bevegelse og kroppslig læring

Om utøvere og produsenter

Norsk scenekunstbruk
  • Arrangert av: Troms fylkeskommune
  • Produsent: Åkken Bom Produksjon v/Anders Borchgrevink 

  • I samarbeid med: Fighting Gravity er produsert i samarbeid med Brageteatret. Teksten har mottatt tildeling fra, og er utviklet i samarbeid med Dramatikkens Hus. 
  • Idé/opplegg: Anders Borchgrevink, idé og regi​​​​​​​Marianne Kjærsund, koreografAnders Borchgrevink, Sulekha Ali Omar, Kristoffer Veiersted, Andrea Vik og Nelly Winterhalder, tekster​​​​​​​Matilde Holdhus, dramaturgTorgny Amdam og Mattis Tallerås, musikk​​​​​​​Solveig Holthe Bygdnes, kostyme

Om kunstner / utøver / gruppe

Andrea Nordvik Jervell, Oslo. Utdannet fra Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag i 2016. Driver teaterkompaniet Kvadratteatret og jobber for teaterkompaniet Smash. Er nå aktuell med forestillingene Krokodilletyven, Verdens undergang…og andre problemer og Fighting Gravity.

Marie Hafnor, Oslo. Utdannet fra Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag i 2016. Har nylig fullført en måneds diplomkurs i filmskuespill ved Actors Studio på Pinewood Studios. Lager teatermasker og underviser i teater ved Oslo Musikk og Kulturskole. Er for tiden aktuell med bl.a. med Verdens Undergang... og andre problemer med kompaniet SMASH! og med Cirkus Verdensteater med Grenland Friteater og Røde Emma turneteater.

Henrik Roshauw Tidemann, Oslo. Utdannet fra Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag i 2016. Driver teaterkompaniet Kvadratteatret. Er nå aktuell med forestillingene Krokodilletyven, Verdens undergang…og andre problemer og Fighting Gravity. Henrik er også Klokkeklovn.

REGI: Anders Borchgrevink, Oslo. Regissør, produsent og multitekniker. Har de siste seks årene sittet i kontorfelleskapet Soria Laboratoria på Torshov i Oslo der han har jobbet som frilans kulturpotet i spennet mellom utøvende kunstner/regi, produsent og tekniker. Har de siste årene jobbet med Klassikere for Kids, Kristinsdottir/Willyson, FlaatenBjørkeKompani, Teater Spillebrikkene, foruten å produsere og lage Fighting Gravity ​​​​​​​ i samarbeid med Brageteatret.

Publikumskommentarer

bra Publisert av: anonym (klasse - grytøy) – 10.9.2019 9:57
Stilig forestilling! Elsket det med prosjektoren og skumklossene.Publisert av: anonym (klasse - Øyriket Oppvekstsenter) – 10.9.2019 9:58
Super forestilling med flere virkemidler (lys, musikk, løse klosser, filmklipp, tale, dans) som elevene satte pris på! Takk for en super forestilling!Publisert av: anonym (klasse - Breivang vgs) – 22.10.2019 8:41