Tilbake
foto Siri Tollefsen

Trykk ditt eget "titing" handlenett

BESTILLINGSTILBUD

Elevene blir introdusert for ulike trykketeknikker på tekstil. De vil oppdage glede, muligheter og uventede effekter med stofftrykk. I dette verkstedet får de skape noe som har egen bruksverdi, og gir glede i hverdagslig bruk. Med sitt personlige handlenett i ranselen, er det enda lettere og si nei takk når du får spørsmålet: «Skal du ha pose?»

Stikkord for produksjonen: Titing-fantasifugl, stilisering, tekstur/mønster, begrenset fargevalg, tydeliggjøring av uttrykk og variasjoner.

Gjennom ulike trykkemetoder, introduseres elevene for trykk på tekstil. Vi har fokus på hvordan uttrykket forandrer seg med små endringer, for eksempel gjennom plassering av øyne og vinger. Gjennom prøving og feiling på papiret, blir det endelige motivet utviklet.

Introduksjon med vektlegging på fuglenes magi. Korte fortellinger/bilder om historiske myter og overtro til lokale fugler. Gamle glemte navn på fugler som er i ferd med å forsvinne, og som gjerne beskriver egenskapen til fuglene. Hva er egenskapen til vår egen titing? Mens vi venter på at nettene tørker, snakker vi om hva de har fått til.

Siri tar utgangspunkt i sine egne trykk. Se: www.siritollefsen.no

Titing: nordnorsk uttrykk for småfugl med litt uklar artsdefinisjon.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune

Om kunstner / utøver / gruppe

Siri Tollefsen har utdannelse og bakgrunn fra kunsthøgskolen Bergen/Oslo, med hovedfag fra seksjon på tekstil. Hun har yrkeserfaring fra kommersiell tekstildesign, og produksjon av egne unike tekstilprodukter, med hovedsak stofftrykk som teknikk. I tillegg til tekstil er digital grafikk hennes hovedområde. Fuglene har lenge vært en gjenganger i prdouksjonen. De siste to årene har Tollefsen fått erfaring med formidling/workshop av DKS prosjekt, gjennom utstillingen "Mitt Landskap" samt formidlig/workshop med Nasjonalmuseet sin utstilling "Vær så god sitt".

Publikumskommentarer