Tilbake
foto Siri Tollefsen

Trykk ditt eget "titing" handlenett

BESTILLINGSTILBUD

Elevene blir introdusert for ulike trykketeknikker på tekstil. De vil oppdage glede, muligheter og uventede effekter med stofftrykk. I dette verkstedet får de skape noe som har egen bruksverdi, og gir glede i hverdagslig bruk. Med sitt personlige handlenett i ranselen, er det enda lettere og si nei takk når du får spørsmålet: «Skal du ha pose?»

Stikkord for produksjonen: Titing-fantasifugl, stilisering, tekstur/mønster, begrenset fargevalg, tydeliggjøring av uttrykk og variasjoner.

Gjennom ulike trykkemetoder, introduseres elevene for trykk på tekstil. Vi har fokus på hvordan uttrykket forandrer seg med små endringer, for eksempel gjennom plassering av øyne og vinger.

Gjennom prøving og feiling, blir det endelige motivet utviklet.

Introduksjon på ca 20 minutter, med noen noen morsomme fakta, bilder, små historier og egne erfaringer fra fugleriket. Jeg forteller litt om hvordan jeg bruker fuglene i eget arbeid, og utvikling av eget uttrykk. Gradvis overgang til "titingen" fantisifugl.

Hva er egenskapen til vår egen titing, og hvordan uttrykke det. 

Før elevene begynner og jobbe selv,  demonstrerer jeg hvordan vi trykker, og hvordan en mønsterform kan brukes i ulike variasjoner.

Siri tar utgangspunkt i sine egne trykk. Se: www.siritollefsen.no

Titing: nordnorsk uttrykk for småfugl med litt uklar artsdefinisjon.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Siri Tollefsen

Om kunstner / utøver / gruppe

Siri Tollefsen har utdannelse og bakgrunn fra kunsthøgskolen Bergen/Oslo, med hovedfag fra seksjon på tekstil. Hun har yrkeserfaring fra kommersiell tekstildesign, og produksjon av egne unike tekstilprodukter, med hovedsak stofftrykk som teknikk. I tillegg til tekstil er digital grafikk hennes hovedområde. Fuglene har lenge vært en gjenganger i prdouksjonen. De siste to årene har Tollefsen fått erfaring med formidling/workshop av DKS prosjekt, gjennom utstillingen "Mitt Landskap" samt formidlig/workshop med Nasjonalmuseet sin utstilling "Vær så god sitt".

Publikumskommentarer

Det var veldig gøy. Lærte å fikse opp i feil ved å ta nye stempler. Dette var lærerikt og vi måtte bruke fantasien vår. Siri var god å forklare. Det var morsomt å lage ulike trykk. Vi lærte for første gang om titing. Hun var morsom å jobbe ilag med. Stemplene kunne brukes til alt mulig. Neste gang kunne vi tenke oss å lage et fantasiting. Hilsen 5. klasse.Publisert av: anonym (klasse - Grov skole) – 15.5.2019 13:45