Tilbake
Brit Vareberg, Omnipax forlag
privat

Tordivel på tur

BESTILLINGSTILBUD - For elever med behov for ekstra tilrettelegging

«Hva er normalt, egentlig?» lurer mamma.
«Det hadde du skjønt hvis du var unormal», svarer Vilde da.
Vilde og Tor har alltid vært venner. Men i det siste har Tor oppført seg annerledes. Han begynner å kalle Vilde for «jenta si». Han sier at hun er vakker. Og så lurer han på om han kan få lov til å ta på henne?

Historien handler om Vilde som ikke er helt som alle andre tenåringer. Under sitt forfatterbesøk, leser Pia Tveterås fra kapitler i boka Tordivel som berører temaer det kan være flaut og utfordrende – men som det også er viktig å prate om. Den fiktive og humoristiske distansen fungerer som en trygg inngang til å diskutere nære emner.

Elever med alle typer evner og forutsetninger involveres i en forestilling med høytlesning og romslige, inkluderende spørsmål rundt bokas innhold. 

Boka Tordivel ble publisert i november 2018. Nå er den nominert til Kulturdepartementets debutantpris for barne- og ungdomslitteratur fra 2018!
 https://barnebokinstituttet.no/aktuelt/nominasjoner-til-kulturdepartementets-priser-for-barne-og-ungdomslitteratur-utgitt-i-2018/

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune
  • Produsent: Pia Tveterås

Om kunstner / utøver / gruppe

Pia Tveterås studerte litteratur ved Universitetet i Oslo og Reykjavik. Hun fullførte en mastergrad med fokus på ungdomslitteratur ved KU Leuven i Belgia. I tillegg har hun gjennomført Norsk Barnebokinstitutts skrivestudier. Som tidligere elev ved instituttet har Tveterås tilgang på seminarer, veiledning og workshops om tekst og formidling hos dyktige forfattere, forskere og pedagoger. Ved siden av frivillig arbeid for litteraturmagasinet Stemmer, særlig med fokus på barne- og ungdomslitteratur, jobber hun som forfatter av Cappelen Damms nye læreverk. Hun skrev et teaterstykke for ungdom i 2010, men Tordivel er forfatterens første selvstendige skjønnlitterære verk.

Med Tordivel ønsker Tveterås å fokusere på mennesker med særegne opplevelser som ofte blir oversett i private og offentlige debatter. Det fiktive rammeverket åpner et trygt rom for å diskutere emner det ellers kan være vanskelig å adressere på en riktig, ærlig og respektfull måte.

Publikumskommentarer