Tilbake
Foto: Eye for Ebony på Unsplash. Design Liv Ragnhild Kjellman
RWANDA UN Assistance Mission for Rwanda (UNAMIR) 1994.
UN Photo JC McIlwaine Juba, 2015, South Sudan
UN Photo JC McIlwaine South Sudan
Foto Liv-Ragnhild Kjellman

Infografikk i grenseland

Bestillingstilbud

Glem den triste veggavisen! I denne produksjonen lager elevene årets mest kreative plakatutstilling.

I verden i dag er 65,6 millioner mennesker på flukt. Sosiale og tradisjonelle medier er fulle av tall, ord og begreper. Hva er egentlig forskjellen på en flyktning og en asylsøker? Og hva har dette med oss å gjøre?

I Infografikk i grenseland jobber vi med å framstille og levendegjøre begreper og statistikk. Hvordan påvirker størrelse, farger og valg av elementer forståelsen av det vi vil formidle? Illustratør og grafisk designer Liv Ragnhild Kjellman gir elevene konkrete tips til hvordan de kan presentere informasjon på en kreativ og visuelt engasjerende måte. På slutten av dagen holder vi vernissasje for hele skolen med alt som hører til!

Lærerveiledning

Last ned:

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune
  • Produsent: Liv Ragnhild Kjellman + FN-sambandet

Om kunstner / utøver / gruppe

Liv Ragnhild Kjellman er illustratør og grafisk designer og har siden september 2017 drevet sitt eget firma. Liv Ragnhild er utdannet billedkunstner fra Kunstskolen i Rogaland og Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten i Haag. Siden da har Liv Ragnhild blant annet jobbet som billedkunstner, filmkonsulent for ungdom på Filmveksthuset Tvibit og som grafisk designer og illustratør i HK Reklamebyrå. Liv Ragnhild har holdt utallige kurs for barn og unge i inn- og utland, både gjennom Den Kulturelle Skolesekken, Tvibit og Kunstskolen.

FN-sambandets rolle i denne produksjonen er å bidra med kunnskap om flyktninger.
Deres oppgave er er blant annet å skape interesse for, og debatt om, FN og internasjonale spørsmål og å øke forståelsen for årsaker og sammenhenger i internasjonal politikk. FN-sambandet arrangerer seminarer og debatter om internasjonale spørsmål over hele landet, og holder foredrag for skoler og organisasjoner.

Publikumskommentarer