Tilbake
Nordting
Lars Åke Andersen
Lars Åke Andersen

Nordting

BESTILLINGSTILBUD

- NORDTING er - i motsetning til Storting - et Ting for nord.

- NORDTING er en blanding av folkemøte, festforestilling og politisk powerpoint-foredrag.

- NORDTING søker å sette i spill spørsmål omkring olje, kunst og makt i en lokal kontekst.

NORDTING er, i motsetning til Storting, en mobil folkeforsamling for Nord. Nordting er en blanding av festforestilling, folkemøte og politisk powerpoint-foredrag. Den tar opp både store spørsmål knyttet til makt, ressurser og penger i Nord, men også konkrete spørsmål som angår stedet og nærmiljøet. Prosjektet endres og gjøres aktuelt for hver skole som besøkes. Det blir lokale historier, lokale gjester og lokale saker til avstemning.

For eller mot oppdrettslaks og oljeboring på Tromsøflaket? For eller mot nynorsk sidemål og valgfag scooterkjøring? For eller mot Nord-Norge som egen stat? Elevrådet gir innspill til saker, ordføreren holder åpningstale og vi vil veldig gjerne ha elever som spiller instrumenter med opp på scenen.

Det første NORDTING gikk av stabelen i Harstad som åpning av Festspillene i Nord-Norge i 2014. Det har ved utgangen av 2018 vært gjennomført 34 Ting, fra Honningsvåg i Nord til Oslo i sør, fra Vardø i øst til Træna i vest. Prosjektet har fått enorm mottakelse, det har vært skrevet side opp og side ned i media, folk har kommet strømmende, diskusjonen har gått høyt; både om kunstens rolle og om det politiske innholdet.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune
  • Produsent: Amund Sjølie Sveen

Om kunstner / utøver / gruppe

Amund Sjølie Sveen (f. 1973): Musiker og scenekunstner, født og oppvokst i Vadsø i Finnmark. Master i solo slagverk fra Musikhögskolan i Göteborg. Jobber innenfor et bredt spekter av uttrykk og medier; konsert, teater, performance og installasjon. Har spesielt fokus på å undersøke konkrete samfunnspolitiske spørsmål i vår globaliserte verdensorden.

Liv Hanne Haugen (f. 1968), utdannet dansekunstner fra London og Amsterdam med lang arbeidserfaring fra Belgia. Driver Haugen Produksjoner sammen med søster og kollega AK Haugen i Tromsø. Sammen skaper de forestillinger som turnerer nasjonalt og internasjonalt. Uttrykket hennes favner foruten dans, både tekst, stemme og sang.

Erik Stifjell (f. 1976) har Mastergrad i komponering fra Koninklijk Conservatorium, Den Haag. Hans verkwiste består av både instrumental- og elektroakustisk musikk for ensembler, film og scene. Erik er interessert i organiske former i musikken og ulike måter å integrere elektroniske elementer i en akustisk setting.


Publikumskommentarer