Tilbake
Torunn Berge
Torunn Berge

Egypt - Revolusjon i faraoenes land - 9. trinn

Kan ungdom forandre verden? Hjelper det å protestere og demonstrere mot myndigheter som styrer et land dårlig? Under ”Den arabiske våren” var det langt på vei ungdommene som satte i gang revolusjonen.

I boka ”Egypt – revolusjon i faraoenes land” har Torunn Berge intervjuet ungdommer som deltok i demonstrasjonene på Tahrir-plassen. De forteller om harde sammenstøt med politiet, samtidig som de opplevde et sterkt fellesskap og politisk oppvåkning. Og om dilemmaet mellom å leve en tradisjonell livsstil eller å bryte ut av den.

Forfatteren leser fra boka og viser bilder fra Egypt. Mange av bildene er av graffiti fra tiden rundt revolusjonen. Samtidig spilles musikk av Ramy Essam som opptrådte på Tahrir-plassen.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune

Om kunstner / utøver / gruppe

Torunn Berge er utdannet grafisk designer og har jobbet med bøker og bokdesign hele sitt yrkesliv.
Deltok selv på mange demonstrasjoner mot krig og miljøødeleggelser som ungdom. Debuterte i 2013 med boka "Langs Silkeveien i Sentral-Asia". Boka "Egypt – revolusjon i faraoenes land" er resultat av to lengre reiser rundt i Egypt, både under og etter revolusjonen. Tok i 2014–2015 Forfatterutdanning for sakprosa for barn og ungdom ved Norsk Barnebokinstitutt.

Publikumskommentarer