Tilbake
Hålogaland teater, Marius Fiskum
Hålogaland teater, Marius Fiskum
Hålogaland teater, Marius Fiskum
Hålogaland teater, Marius Fiskum

Tobias og dagen det smalt (Rimfrost produksjoner)

Fasttilbud:

 Det er mange som kaller Tobias for Cecilie. Nesten alle kaller han for det faktisk. Ikke engang mamma og pappa vet at Cecilie er Tobias. Og det er jo ikke så rart, for utenpå har han jentekropp, men inni seg er han en gutt. Tobias er det fineste navnet han vet om, og sammen med den usynlige dinosaurvennen Konrad kan Tobias være seg selv; verdens beste dinosaurekspert!

Tobias og dagen det smalt er en åpen og undrende forestilling om kjønn, identitet, dinosaurer og vennskap. Forestillingen tar utgangspunkt i samtaler med barn og voksne om kjønnsidentitet og å være født i feil kropp. Gjennom en miks av fantasi og virkelighet utvikler forestillingen kunnskap og innsikt; det er mange måter å være menneske på.

Sammen med pedagoger er det utviklet lærerveiledning til forestillingen med forslag til for- og etterarbeid rundt tematikk og innhold.

Forestillingen vant Heddaprisen 2018 for beste barneforestilling!

Lærerveiledning

Inspirasjonshefte ligger til høyre på siden under vedlegg.

Læreplanens overordnede del:

 • Punkt 1.1 Menneskeverdet
 • Punkt 1.2 Identitet og kulturelt mangfold
 • Punkt 1.4 Skaperglede, engasjement og utforskertrang

Kjerneelementer hentet fra læreplaner i Krle, samfunnsfag og naturfag

 • Etisk refleksjon
 • Undring og utforskning
 • Identitesutvikling og felleskap
 • Kropp og helse

Om utøvere og produsenter

 • Arrangert av: Troms fylkeskommune
 • Kunstnere/grupper: Rimfrost produksjoner
 • Produsent: Rimfrost produksjoner
 • I samarbeid med: Hålogaland Teater

Om kunstner / utøver / gruppe

Alexander Solhaug Rindestu (1983) assosieres først og fremst med humor. Som skuespiller og historieforteller med bakgrunn fra revymiljøet, og en usedvanlig god komisk timing, er det få ting han ikke kan få publikum til å le av.

Alexander har vært medlem av Rimfrost produksjoner siden 2007 og er skuespiller, konseptutvikler og nestleder i kollektivet. Han er bosatt i Tromsø og aktiv i formidlingsbedriften Perrong 48 AS. Som frilanser har han samarbeidet med NRK, Forsvarets musikkorps Nord-Norge, Rulleramp, SNN m.m.

Tonje Dreyer Sellevoll (1989) er oppvokst på Senja, men har nå base i Oslo. Sellevoll er utdannet skuespiller ved L'École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq i Paris og Forstudium Teater i Oslo. Som frilansskuespiller har Sellevoll vært med å starte det internasjonale teaterkompaniet YVA Company som har produsert og spilt forestillinger i Norge, Canada og Australia. Her har hun medvirket både som skuespiller, instruktør, produsent og manusforfatter. Hun har medvirket i flere forestillinger for Tromsø Byteater og er fast klovn hos Sykehusklovnene. Høsten 2019 har Sellevoll skriveopphold hos Akershus Teater gjennom prosjektet UNG TEKST. Dette er Tonjes første produksjon med Rimfrost.

Sebastian Legaard Engeland (1993) har vært medlem av Bærum Barneteater (2002-2011) hvor han også hadde regi på deres DUS-forestilling «Julekveld» (2015). Ellers har han bl.a. jobbet som stemmeskuespiller for SDI og NRK, spilt teater på Grob i København og våren 2019 ble han ferdig utdannet skuespiller ved Nord Universitet (tidl. HiNT). Dette er Sebastians første produksjon med Rimfrost.

Rimfrost produksjoner er et kunsterkollektiv som produserer scenekunst for barn, ungdom og voksne. Rimfrost består av kunstnerisk leder og skuespiller Kristine Myhre Tunheim, skuespiller Alexander Rindestu og kunstfaglig terapeut Jeanette Solbakken.

Kollektivet iscenesetter ny norsk dramatikk basert på egne idéer og konsepter. Produksjonene tar ofte utgangspunkt i dokumentarisk materiale, men sluttresultatet spenner fra fiksjonsfortellinger til dokumentarteater. Tekstlig ligger fortellerteateret og den gode historien til grunn, med variasjon i form, virkemidler og målgruppe. Rimfrost produksjoner har base i Tromsø og på Finnsnes.

Publikumskommentarer

Det var en flott forestilling. Jeg likte alt. Publisert av: Simon (klasse - Bergseng skole) – 21.3.2018 18:24
Det var ei kjempefin forstilling, godt balansert med humor og alvor. Viktig tema å ta opp sammen med elevene, og gir en felles innfallsvinkel og referanse som vi kan arbeide videre med på skolen. Tusen takk, det var en berikelse! Mvh GuroPublisert av: anonym (klasse - Sandstrand oppvekstsenter) – 5.2.2020 13:15