troms tromsfylke.no Hjem

Finn dine spillesteder:

OPERAPUB i hele Troms!

Store opplevelser på flere små steder med Arctimus

Dominique Guyot @ Troms // 20.03.17

Publikumet er i gode hender når Arctimus trio inntar nye puber og samfunnshus sammen med to operasolister for en ny runde med suksessforestillingen Operapub. I tillegg til Harstad er både Midt-Troms og Nord-Troms godt representert på turnéruta.

Arctimus trio: Erika Toth, fiolin - Runa Bergsmo, cello - Ann-Sofie Godø, piano
Solister: Nina Sætherhaug, mezzosopran - Lars Eggen, baryton

En ny tradisjon
Etter tre vellykkede turneer i 2015 og 2016 er Operapub i regi av Kultur i Troms allerede blitt en tradisjon i landsdelen, bl.a. på Skjervøy og i Lyngen. Solistene denne våren er spesielt godt kvalifisert til å skape store opplevelser på små steder sammen med landsdelsmusikerne. Baryton Lars Eggen fra Østerdalen var nemlig en av initiativtakerne til Opera di Setra, der en setervang i et gammelt fjøs er ombygd til Tylldalens og Østerdalens første og eneste operascene. Der har han opptrådt blant annet med sin partner i årets Operapub, mezzosopran Nina Sætherhaug fra Trondheim.

Avslappet og lattermild stemning
Den blide kvintetten skapte høy stemning og vekket stor entusiasme på sin første turné i fjor høst. Denne uka skal de innta nye puber, serveringssteder og samfunnshus i Harstad, Brøstadbotn, Narvik, på Senja, Skjervøy og Lenangsøyra. Det er ikke snakk om kulturhuskonserter i finstas, nei – her handler det om å kose seg i lag med kamerater med noe godt å drikke, sammen med en herlig gjeng musikere med avslappet og folkelig fremtoning. Det vil fremføres solosanger og duetter fra kjente operaer, operetter og musikaler. De fleste er oversatt til norsk. Den ene er drikkevisen hentet fra «La Périchole» av Jacques Offenbach, med refrenget «Jeg er visst litt brisen...», som er blitt tittelen for denne forestillingen. Publikum får god tid til å fylle på glassene imellom.

En ettertraktet forestilling fra sør til nord
Det gleder Kultur i Troms at hele sju arrangører har satset på denne produksjonen. Det betyr at mange vil kunne oppleve operamagi på små steder der det aldri har vært fremført opera før.
I Harstad er Operapub i ferd med å bli en ny tradisjon. For å nå mest mulig publikum vil musikerne spille to forestillinger tirsdag 21. mars: først et kortprogram under lunsjkonserten «En smak av opera» i Galleri NordNorge, så fullt program på Utheim om kvelden.
Det er første gang Arctimus trio tar med seg to solister til Vinterfestuka for å spille Operapub. Festivalkroa på Folkets Hus kunne ikke være en bedre ramme for forestillingen torsdag 23. mars. De som skal på konsert med Engegårdkvartetten og Ola Kvernberg den kvelden kan bare forflytte seg noen meter i samme bygg og forlenge en hyggelig aften med operatoner og godt humør!
I Midt-Troms og på Senja er det flere trofaste arrangører som benytter seg av landsdelsmusikernes rike tilbud. Operapub settes opp i Nordavindshagen på Brøstadbotn onsdag 22. mars og fredag 24. mars på Bygdehuset Solvang, Lekangsund. Sistnevnte konsert er arrangert av Folkeakademiet Tranøy i samarbeid med Bygdelaget Ny Dag.
Konsertgjengere i Nord-Troms vet å sette pris på hvert besøk de får av landsdelsmusikerne. Denne vinteren har Arctimus i diverse konstellasjoner spilt gjentatte ganger i Kvænangen, Nordreisa, Skjervøy, Lyngen og Storfjord, alle slags musikk fra wienervals og ramsalt opera til nyskrevne barnesanger via russisk tradisjonsmusikk. Etterspørselen har vært så stor at de to lokale arrangørene denne gangen måtte vente helt til slutten av uka før de kunne få sin operapub! På Hjørnet AS (Skjervøy) tar imot forestillingen lørdag 25. mars kl. 20. De som fikk oppleve «Russisk Aften» der for knapt en måned siden blir sikkert glade for en ny mulighet til å høre Erika Toth og hennes kolleger. Turneen avsluttes på Bygdetun i Lenangsøyra, søndag 26. mars kl. 17. Der også er det god tradisjon for Arctimus-konserter; sist var det Festkonsert i november, og nå kommer altså runde 2 med Operapub.

Turnéplan uke 12:
Tirsdag 21. mars kl. 11:30: lunsjkonsert «En smak av opera», Galleri NordNorge, Harstad
Tirsdag 21. mars kl. 20:30: Utheim, Harstad
Onsdag 22. mars kl. 19:00: Nordavindshagen, Brøstadbotn
Torsdag 23. mars kl. 21:00: Folkets Hus, Narvik, se programmet for Vinterfestuka
Fredag 24. mars kl. 20:00: Bygdehuset Solvang, Lekangsund
Lørdag 25. mars kl. 20:00: På Hjørnet AS, Skjervøy
Søndag 26. mars kl. 17:00: Bygdetun, Lenangsøyra


Kontaktperson Kultur i Troms:
Dominique Guyot, produsent
Tlf. 777 88 653 / 900 90 747
dominique.guyot@tromsfylke.no