Troms fylkeskommune
Postadresse: Pb 852, 9488 Harstad
Besøksadresse: Havnegata 2, 9400 Harstad
Telefon: 77 78 86 65 • Nettsted: http://troms.ksys.no
Kontaktperson:
Puslespeil
Produksjonsliste
Program

Puslespeil

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Er en som mobber andre en stor bøllete bråkmaker? Er de som blir mobbet små skremte mus? Eller er alle litt av hvert?

Roy-Frode Løvland, som dere møter i forestillingen, vet hvordan det er å bli mobbet og hvordan det føles å bli holdt utenfor. Nå kommer han til dere for å fortelle om hvordan det var for han.

Bruk konserten

Etterarbeid i klasserommet

1. Skrive ut og klippe til PDF av Puslespeilet og lage et eget puslespeil i klasserommet.

2. «VI»

 • Hva er bra med vår skole/klasse?
 • Hva gjør vi som er bra og som vi skal fortsette med?

Hver elev skriver ned tre ting på hver sin lapp som de synes er bra med klassen eller skolen. Samle sammen alle lappene og lag en stor, fin plakat med alles innspill på. Heng den opp i klasserommet som en påminnelse om de gode tingene dere gjør.

 • Lag et løfte/slagord for klassen.

3. Øvelser:

 • Speiling: to og to står mot hverandre mens en gjør bevegelser som den andre skal kopiere/speile. Mest effektivt når en gjør langsomme bevegelser, så den andre kan følge med. Bytter på hvem som fører.
 • Tillitsøvelse: Kan gjøres to og to eller med hele klassen samtidig. En står med ryggen til de andre og faller bakover, mens de andre tar imot, repeteres til alle har fått falle og blitt tatt imot.

4. Gjør noe hyggelig for en annen klasse;

 • Invitere til fotball/slåballturnering
 • Lesestund
 • Sangstund
 • Spilletime (brettspill, kortspill o.l.)
 • Invitere til å spise sammen i matpausen

Om utøvere og produsenter

 • Arrangert av: Troms fylkeskommune
 • Produsent: Kjersti Melkiorsen, Troms fylkeskommune
 • Idé/opplegg: Roy-Frode Løvland

Om kunstner / utøver / gruppe

Roy-Frode Løvland er lærer, musiker og forfatter. Med alvorlig humor, humoristisk alvor og en unik evne til å engasjere barn i sang og musikk, setter han mobbing på dagsorden på en ny og kreativ måte.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Roy-Frode Løvland
Foto: Lise Løvland

Publikumskommentarer:

1

Flott og koselig om et viktig tema. Elevene ble aktivert på en fin måte og var svært fornøyde etter forestillingen. Anbefales!
Skrevet av Lærere (Lakselvbukt skole, 5år-7.klasse) - 1.3.2016 13:08

2

Dette var en noe annerledes dks forestilling med et meget viktig og alvorlig tema. Flott opplegg hvor vi har hatt noe etterarbeid og snakket om temaet. Gode tilbakemeldinger fra elevene også. Meget flott
Skrevet av Viktor Strand (Hansnes, ) - 9.3.2016 12:40

3

Alle elvene og barnehagebarna fikk være med på konserten Puslespeil. Mobbing i ulike former var et tema vi hadde hatt fokus på ,så ungene kjente seg igjen og deltok med stor iver - sang og svarte på spørsmål fra musikeren. Det gjorde seg også med konkrete bilder- og ikke minst speilet. Denne illustrasjonen har vi brukt i ettertid- i tillegg fikk vi en cd med Arvid Hanssens barnedikt i gave- så vi var svært fornøyd med dette kunstnerbesøket. Anbefales absolutt!
Skrevet av Turid Christensen (Sjursnes skole, barenehae + barne- og ungdomsskole) - 10.3.2016 10:53

4

Veldig bra konsert. Viktig tema.
Skrevet av (, ) - 8.4.2016 14:01

5

Det var en fengende og veldig tydelig forestilling. Han var flink å engasjere både store og små. Fin tematikk og flotte sanger. Språket ble litt avansert for 1.klassingene. Anbefales!
Skrevet av 1. og 2.trinn (Kaldfjord skole, ) - 8.4.2016 14:10

6

Viktig tema presentert av en meget dyktig musiker og formidler. Varmt, ærlig og engasjerende. Og avslutningen med speilet: genialt!
Skrevet av Grethe Semmingsen (Mortensnes, ) - 14.4.2016 9:43

7

Stor begeistring her blant store og små for konserten og dialogen med Roy Frode. Engasjerende og variert om et viktig tema. Vi ønsker oss tekstene til videre bruk. Allerede i gang med etterarbeidet.
Skrevet av Kirsti Hansen (Sørvik skole, ) - 24.3.2017 14:36

8

Det var flott å høre og vi skal lære oss noen av sangene. Vi skal være venner i klassen vår og på skolen vår. Roy Frode var gøy å se og høre på. Det var artig å være med på konserten. Vi vil gjerne at han kommer på besøk igjen.
Skrevet av (GROV SKOLE, 1. OG 2. MED FØRSKOLEN) - 28.4.2017 12:43

9

Dette var en veldig fin konsert med flotte sanger. Veldig viktig tema. Konserten passet veldig godt til vår aldersklasse. Roy Frode var veldig flink til å engasjere publikum og til å synge. Bra jobba.
Skrevet av Sunniva (Grov skole, 6. Klasse) - 2.5.2017 12:44

10

Jeg synes at det var veldig gøy at Roy Frode løvland var veldig morsom.Det er viktig å lære mere om mobbing og at alle burde ha det bra.Hvis en ikke har det bra har ingen det bra, det lærte vi.
Skrevet av Andreas (Grov , 5) - 2.5.2017 12:45

11

Bra konsert. Veldig viktig tema. Gode sanger. Bra det der med et speil. Det er veldig viktig å ikke mobbe. Anbefales absolutt.
Skrevet av Birk (Grov skolr, 5) - 2.5.2017 12:45

12

Jeg syntes det var et viktig tema. Det var fine sanger. Det var et viktig tema. Det var morsomt å se på. Han var god å spille gitar. Jeg syntes at det var lærerikt. Ambefales virkelig!
Skrevet av Adam (Grov skole, 5 klasse) - 2.5.2017 12:45

13

Det var en veldig bra konsert med mange morsomme sanger med et viktig tema. Jeg likte kjempe godt at vi fikk være med og synge og gjøre bevegelser i sangene. Roy Frode var kjempe flink og spille og synge. anbefales på det sterkeste!!!!!!!!!!!!!!!!
Skrevet av Arthur William Balteskard (Grov skole, 7) - 2.5.2017 12:46

14

Den er veldig lærerik om venner. Roy Frode lærte forskjellige bevegelser uten noen ark, vi gjorde de samme bevegelsene ca. 3 ganger så kunne vi det. Det var supert at vi fikk synge med han. Det var veldig bra og artig.
Skrevet av Natalia B (Grov skole, 5) - 2.5.2017 12:47

15

Roy Frode var en veldig hyggelig mann. Han hadde mange morsomme sanger. Han var veldig flink til å få alle med på bevegelsene, og til å synge.
Skrevet av Martin F. Bergersen (Grov skole, 6 klasse) - 2.5.2017 12:48

16

Dette er et viktig tema og det må alle vite om. Jeg synes det var en flott konsert, og han fram la det supert. Jeg har blit mobbet før, så jeg vet hvordan det er. Jeg forsto det meget godt og jeg så hvordan følelser som kom fram. Vi alle sammen kan hjelpe de som blir mobbet. Vis du ser noen som blir plaget, så gå å si stopp.
Skrevet av Kine Beate Hansen (Grov Skole, 7.Klasse) - 2.5.2017 12:56

17

- Musikken gjorde meg glad inni meg - gøy med speilet - artig når læreren vår lekeskreik - sang og klapping var gøy - dumt når han tok fotballen og når han dytta hun som stod i mål - slemt å tømme vann i sekken
Skrevet av Åse Elin Grøttum (Prestvannet skole, 1 A ) - 23.11.2017 15:38

18

Hva likte du med «Puslespeil»? spurte vi 4.trinn på Prestvannet skole, Tromsø. -Vi er en god klasse -Jeg liker meg selv (og håret mitt) -Vi likte sangene skikkelig godt fordi tekstene var fine -Vi lærte at for å like andre må man like seg selv -Vi må ikke mobbe -Vi må alltid ha venner -Man må være glad i seg selv -Han var veldig flink å synge og spille gitar -Man kan være venner selv om man er veldig ulik -Man kan si unnskyld om man har gjort noe galt -Vi likte godt når han sang veldig fort -Vi likte veldig godt puslespeilet, det var fine bilder på brikkene -Han var veldig morsom og vi har lyst at han skal komme tilbake -Likte at han hadde en spesiell betydning på alle brikkene -Han var ganske snill og sa fine ting til oss også -Jeg håper han hadde en plastpose ned i sekken når han helte vann i -Han var veldig flink og har sikkert øvd kjempemye -Lurer på om han har diktet sangene selv?
Skrevet av Anniken Krane Dahl (Prestvannet skole, 4 a, b og c) - 20.12.2017 8:05
Navn:
Skole:
Klasse:
Kommentar:
Musikk
Trinn: 1 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Kultur i Troms
Kjersti Melkiorsen, tlf: 77 78 86 66
kjersti.j.melkiorsen@tromsfylke.no
Hanne Mikalsen, tlf. 77 78 86 64
hanne.mikalsen@tromsfylke.no
Kontaktperson utøver
Roy-Frode Løvland, mob: 45241354
Programlengde
40 min
Maks publikumsantall
150
Arena / rom
skolen
Bærehjelp
2-3 elever
Oppriggingstid
60 min.
Nedriggingstid
30 min.
Merknad om publikumsplassering
Elevene sitter på matter, benker og stoler foran musikeren. Lag gjerne litt plass mellom radene slik at musiker kan bevege seg litt mellom elevene. Ved flere konserter på samme skole gjør skolen selv fordeling på trinn.
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Troms fylkeskommune
Produsent:
Kjersti Melkiorsen, Troms fylkeskommune