Troms fylkeskommune
Postadresse: Pb 852, 9488 Harstad
Besøksadresse: Havnegata 2, 9400 Harstad
Telefon: 77 78 86 65 • Nettsted: http://troms.ksys.no
Kontaktperson:
Lydata
Produksjonsliste
Program

Lydata

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Harstads 9.-klassinger inviteres med på data-komponering med Drivhuset musikkverksted.

LYDATA ledes av to av Drivhusets mest erfarne verkstedsledere - Isak Anderssen og Jon Halvor Bjørnseth som begge er musikere og komponister som også har spilt på mange festivaler og lange turnéer for Rikskonsertene m.m.. Med LYDATA håper vi at både elever og lærere i Harstad-skolene får en rask start med digitalt lydarbeid som kan motivere til å arbeide videre på egen hånd med utforsking av lyd- og musikk-programmer, og inspirerende ressurser på internett.


Om utøvere og produsenter

 • Arrangert av: Troms fylkeskommune
 • Kunstnere/grupper: Drivhuset
 • Idé/opplegg: Aller først tar vi et par minutter med å høre ett eller to lydeksempler av norsk elektronisk musikk - nestoren Arne Nordheim eller kanskje også noen yngre komponister. Så blir elevene med på å gjøre opptak av ulike slags lyder som man klarer å finne og lage på skolen. Oppgaven blir å omskape dagens lyder til nye musikkstykker ved hjelp av teknologi og elektroniske/digitale verktøy. Vi tar i bruk de maskiner og det utstyr som skolen har fra før. Opplegget blir litt ulikt om man bruker data eller brett.
  På dagen:Musikeren ankommer skolen ca.40-30 min før oppstart (egen timeplan for hver skole ) og rigger høyttalere og sjekker at program fungerer. Skolens data-ansvarlig må være tilgjengelig i tilfelle problemer med pålogging, maskiner eller intranett.
  LÆRER - det bør være minst én lærer tilstede under hele verkstedet. Det er en stor fordel om én lærer får hovedansvaret for hver klasse, slik at man slipper å bytte lærer underveis i verkstedet. Da får også læreren anledning til å jobbe med lyd på data/nettbrett og kan få erfaringer som kan være nyttige senere.

Om kunstner / utøver / gruppe


Jon Halvor Bjørnseth
Verkstedsleder, musiker og komponist. Initiativtager og leder for Drivhuset. Jon Halvor Bjørnseth har utdanning fra Universitet i Oslo og har ledet musikkverksteder siden 1994. Lager musikk og lyd til dans, teater, skulptur/ installasjon, og skolekonserter - bl.a. i duoen Båndvidda med Isak Anderssen. Les mer om Jon Halvor på http://drivhuset.musikkverksted.no/jonhalvor

Isak Anderssen
Komponist, musiker og pedagog. Isak Anderssen jobber i grenselandet mellom
elektronisk musikk, popmusikk og samtidsmusikk. Han lager musikk til sal og scene, og har bred erfaring med kreativt instruktørarbeid fra strykeorkestre, korps og komposisjonsverksteder. Instrumenter: Cello, samplere, elektronikk. Les mer om Isak på http://www.isakanderssen.comMedvirkende

 • Drivhuset
 • Jon Halvor Bjørnseth (Verkstedleder, musiker, komponist)
 • Isak Anderssen (Komponist, musiker, pedagog)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Publikumskommentarer:

Navn:
Skole:
Klasse:
Kommentar:
Musikk
Trinn: 9 - 9
Turnéplan: Lydata - april`18
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Maren Aurebekk, kulturrådgiver
Harstad kommune tlf. 77026264 maren.aurebekk@harstad.kommune.no


Kontaktperson utøver
Jon Halvor Bjørnseth, tlf. 22351020
jonhalvor@drivhuset.org
Programlengde
90 min
Oppriggingstid
40 min.
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Troms fylkeskommune
Medvirkende
 • Jon Halvor Bjørnseth (Verkstedleder, musiker, komponist)
 • Isak Anderssen (Komponist, musiker, pedagog)