Troms fylkeskommune
Postadresse: Pb 852, 9488 Harstad
Besøksadresse: Havnegata 2, 9400 Harstad
Telefon: 77 78 86 65 • Nettsted: http://troms.ksys.no
Kontaktperson:
Det brenner, det brenner
Produksjonsliste
Program

Det brenner, det brenner

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Det brenner, det brenner er krigsfortellinger fra Finnmark under andre verdenskrig.

I boka møter vi Jenny på seks år som opplever bombinga av Vadsø, soldaten Heinrich på sytten som forelsker seg i ei norsk jente, tenåringen Samuel som blir vitne til grusomhetene som tar plass i fangeleiren i Karasjok, og Signe på tolv som ser bygda si bli brent ned av tyskerne på slutten av krigen. Parallelt kjøres en film med både konkrete og mer abstrakte scener fra Finnmark i dag, filmet og klippet av den franske filmkunstneren Thomas Rabillon.

Pianist Lene Rosåsen Glamsland komplementerer historiene og filmen med musikk av Bilbao, Prokofiev og Bartok. Det er en stemningsfull, poetisk og samtidig lærerik forestilling, som formidler krigens grusomheter på en annerledes måte. Alle historiene er fra et ungt perspektiv, og hentet direkte fra Kathrine Nedrejords familiehistorie. Tematikken er høyaktuell med den flyktningekrisa vi ser i dag. 

Foto/stillbilder: Thomas Rabillon

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Kathrine Nedrejord Lene Rosåsen Glamsland

Om kunstner / utøver / gruppe

Kathrine  Nedrejord  er forfatter med teaterutdannelse. Hun har gitt ut romanene "Transitt" (2010) og "Trengsel" (2014) på Oktober forlag, og teaterstykket "Brent jord - Finnmark 1944-1945" (2015) på Transit. Ungdomsromanen "Hvem er jeg når du blir borte?" kom ut våren 2016 på Aschehoug. Hun har drevet teatergruppene Thesbis barn og Tablå Teater. Hun har lang og variert erfaring som litteraturformidler og scenekunstner. I 2014 lagde hun forestillingen Landskap, som turnerte Finnmark i april samme år. Både i 2015 og 2016 ble hun tildelt Kulturrådets arbeidsstipend for unge kunstnere for sin virksomhet som dramatiker. Hun er husdramatiker på Dramatikkens Hus og er nominert til Den Nasjonale Ibsenprisen 2016.

Lene Rosåsen Glamsland har siden 2012 bodd og arbeidet i Paris og elev på solistutdannelsen ved Schola Cantorum hvor hun studerer hos pianisten Tamas Vesmas. Hun tok i 2011 sin avsluttende eksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med høyeste karakter, og har tidligere studert tre år i Tromsø hos professor Tori Stødle. Ved siden av studiene arbeider hun som pianist, konsertarrangør, kunstnerisk leder i Klassisk Lillesand, samt underviser i klaverelever i Paris. Hun ble første vinner av konkurransen Ung Klassisk i 2010, og fikk både solistprisen og

fagjuryens pris. Tidligere har hun vært solist ved Kristiansand Symfoniorkester og har ellers spilt konserter i Norge, Danmark, Frankrike og Italia. Hun beskrives som "et uhyre musikalsk menneske, som har usedvanlig stor sans for at udtrykke musikkens inderste, hvorfor hun også altid gør et stort indtryk i koncertsituationerne" (Anne Øland, pianist og professor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium) og "et usedvanlig musikalsk talent" med "den sjeldne evnen til å trenge inn i det innerste i musikkens vesen" (Tori Stødle, professor i klaver ved Musikkonservatoriet i Tromsø)


Medvirkende

Multimedia og vedlegg

Bilder

barn Foto Thomas Rabillon.png
Foto: Thomas Rabillon

Video/Lyd

Publikumskommentarer:

Navn:
Skole:
Klasse:
Kommentar:
Litteratur, Musikk, Film
Trinn: 9 - 9
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Kultur i Troms
Mona Aas Johansen, tlf. 77 78 86 56
mona.aas.johansen@tromsfylke.noHanne Mikalsen, tlf. 77 78 86 64
hanne.mikalsen@tromsfylke.no
Kontaktperson utøver
Programlengde
45min
Maks publikumsantall
250
Arena / rom
Aula, bibliotek, kulturhus etc.
Oppriggingstid
30 min.
Nedriggingstid
10 min.
Trenger nystemt piano
Ja
Må blendes
Ja
Merknad
Ønsker akustisk piano! Hvis ikke skolen har det, spilles det på elektronisk piano som utøverne har med. Skolen må ordne klart prosjektor og lerret tilkoblet lyd, det skal vises film. Viktig at rommet hvor formidlingen skal være mørklegges.

Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Troms fylkeskommune
Medvirkende
  • Kathrine Nedrejord (Forfatter, dramatiker)
  • Lene Rosåsen Glamsland (Pianist)