Troms fylkeskommune
Postadresse: Pb 852, 9488 Harstad
Besøksadresse: Havnegata 2, 9400 Harstad
Telefon: 77 78 86 65 • Nettsted: http://troms.ksys.no
Kontaktperson:
Løkki
Produksjonsliste
Program

Løkki

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Trioen, bestående av habile sangere innenfor et mangetall sjangre, har lagt sin elsk på rural, amerikansk harmonisang. Bluegrass, Old-Time, Southern gospel og Jubilee sang.

De akkompagnerer seg selv med gitar og banjo. De synger utadvendte sanger om kjærlighet og tap, og stemmene spenner seg fra det buldrende bassregister til lysere lengsler. Naturlig, trestemt mannssang har aldri slått feil, uansett om det er barn, voksne, menigheter eller fengselsinsatte som sitter i publium.

Lærerveiledning

Viktig informasjon til alle lærere!

Overraskelseskonsert! Dette er en overraskelseskonsert i klasserommet i en vanlig time. Derfor må ikke lærerne fortelle elevene at de får besøk!Det er morsomst og best når besøket får være en overraskelse. Læreren kan selv velge hvordan hun vil forholde seg. Som om ingen ting har skjedd? Late som om hun ikke skjønner noen ting? Det er opp til den enkelte.

Rom og rekkefølge: Det er ideelt dersom en person kan følge bandet rundt fra klasserom til klasserom. Dette kan være en lærer, kulturkontakt, inspektør eller elev som vert dersom skolen har det.

Tidsskjema: Utøverne justerer dette i forhold til skolens størrelse, antall grupper og antall elever, men det vil vanligvis være 2-3 sanger i hvert klasserom, med varighet ca. 5-8 minutter pr. rom. Utøverne spiller gjerne i matpauser når elevene spiser i klasserommet, også gjerne i gymsaler, svømmehaller etc. Når utøverne starter på et klasserom i begynnelsen av en skoletime, er det best om de spiller nonstop fram til en naturlig pause/ friminutt.

Etter konserten: Elever og lærer kan fortelle hva de har opplevd og læreren kan bruke dette til å snakke om musikken, om konserter, om konsertformen, om sang, om folkemusikk, om performance, og om hvilken verdi overraskelsesmomentet har i forhold til opplevelsen.

Målgrupper: Utover annonsert målgruppe 1.-7.trinn har de gode erfaringer med å spille for grupper med spesielle behov.

Utøverne kontakter skolen pr. telefon og avtaler med den enkelte skole/kulturkontakt i god tid før besøket.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune
  • Produsent: Kurt Lisø, Rogaland fylkeskommune

Om kunstner / utøver / gruppe

Da sangerene Nils Christian Fossdal, Mattis Myrland og Hans Martin Austestad i 2010 møttes rundt en mikrofon til filmmusikkinnspilling, ble det på et øyeblikk klart at dette kom til å bli mektig fint. Filmen som skulle få lydspor hadde tittelen Sykt Lykkelig, og stakk av med den gjevste prisen på Sundance Filmfestival 2010.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Løkki
Foto: Morten Berentsen

Publikumskommentarer:

1

Artig overraskelse for elevene (lærere). En konsert som vil bli husket pga overraskelsesaspektet, nærheten og varigheten
Skrevet av Lærere (Silsand b.skole- Småslettan , 3.) - 24.4.2017 16:47

2

En fantastisk morsom og spennende overraskelsekonsert for elevene ved Gryllefjord skole. Elevene visste ingenting, men både elever og lærere likte konserten veldig godt. En meget dyktig trio som framførte sangene med høy kvalitet og stor innlevelse.En stor suksess. Følg linken så ser du et utdrag fra konserten eller se den på Facebook (Gryllefjord skole). https://www.facebook.com/Gryllefjord-skole-1860460780894996/?fref=ts
Skrevet av Lars Torbjørn Stenholdt (Gryllefjord skole , 5.-7. klasse. ) - 25.4.2017 14:23

3

Veldig bra! Og så spennende det ble for elevene med en slik overraskelsekonsert! Alle, både elevene og lærene, stortrivdes og syntes dette var så gøy. Dette bør vi få mer av.
Skrevet av Knut Pettersen (Husøy, 1.-7.) - 3.5.2017 13:27

4

Vi hadde en særdeles fin opplevelse på Skøelv skole tirsdag 2. mai. En skikkelig overraskende sak, med besøk i klasserommene av 3 meget sprudlende og flinke musikere. En kreativ gjeng med god kontakt med elever og lærere. "Big surprise", hvor selv ikke lærerne visste om hva som skulle skje. Tusen takk for en herlig opplevelse.
Skrevet av Bjørnar Uteng (Skøelv skole, 1.-4. kl.) - 9.5.2017 9:30

5

Kjempeflott opplevelse av dyktige musikere. Elevene ble skikkelig overrasket, og både elever og lærere var svært begeistret. Kom gjerne igjen!
Skrevet av Hilde Løkseth (Øvre Bardu skole, 5.-7.klasse) - 15.5.2017 12:14
Navn:
Skole:
Klasse:
Kommentar:
Musikk
Trinn: 1 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Kultur i Troms
Kjersti J. Melkiorsen, tlf: 77 78 86 66
kjersti.j.melkiorsen@tromsfylke.no
Hanne Mikalsen, tlf. 77 78 86 64
hanne.mikalsen@tromsfylke.no
Kontaktperson utøver
Nils Christian Fossdal, mob: 90 19 97 94​
nilschristian@mac.com
Programlengde
ca 10 min
Arena / rom
klasserommet
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Troms fylkeskommune
Produsent:
Kurt Lisø, Rogaland fylkeskommune