Troms fylkeskommune
Postadresse: Pb 852, 9488 Harstad
Besøksadresse: Havnegata 2, 9400 Harstad
Telefon: 77 78 86 65 • Nettsted: http://troms.ksys.no
Kontaktperson:
Isak Draugdreper - Bestillingstilbud
Produksjonsliste
Program

Isak Draugdreper - Bestillingstilbud

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Rett utenfor døren din finnes en verden av historier. Historier om vesener som tidligere var en del av dagligtalen, men som nå er på vei ut av vårt fortellerlandskap. For hvem snakker vel om draugen, kraken og marmælen i dag? I denne tonesatte fortellerstunden om Isak Draugdreper vekkes noen av disse til live igjen. Bli med på en reise i tid hvor møter mellom havsvesener og mennesker var dagligdags. Til tiden da det eventyrlige Nord-Norge ble skapt. Tro eller overtro. Tro hva du vil.

Tekstene i Isak Draugdreper er skrevet av Alexander Rindestu inspirert av tekster av Karl Erik Harr, nordnorske sagn og historier fra folkemunne. Musikken er komponert og fremført av musiker Torje Åsali Jenssen.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Rimfrost Teaterensemble

Om kunstner / utøver / gruppe

Alexander Solhaug Rindestu – Isak Draugdreper (f.1983) jobber til daglig som skuespiller i Rimfrost Teaterensemble. Rindestu er utdannet skuespiller ved Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT). Alexander har medvirket i teaterproduksjoner for Rimfrost som manusforfatter, produsent og skuespiller. Han har blant annet skrevet forestillingen ”Draugkniven” som turnerte for DKS Finnmark. Han har også medvirket i NRKs Påskemorgen, samt turnért med «Karius og Baktus på nye eventyr» med Rikskonsertene/Forsvarets Musikkorps

Torje Åsali Jenssen - Musiker/Aktør (f.1989) studerer pedagogikk ved musikkonservatoriet i Tromsø, og jobber som freelance musiker og gitarlærer ved siden av studiene. Torje er utdannet gitarist ved Musikkonservatoriet i Tromsø. Jenssen spiller med en rekke band og artister, blandt andre Durmål, Hubro, Trine Strand, Mara And The Inner Strangeness og har tidligere både komponert og spillt musikk for Rimfrost Teaterensemble.


Medvirkende

  • Rimfrost Teaterensemble
  • Alexander Solhaug Rindestu (Skuespiller)
  • Torje Åsali Jenssen (Musiker)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Isak Draugdreper
draugen - Theodor Kittelsen.jpeg
Foto: Theodor Kittelsen
Isak Draugdreper

Publikumskommentarer:

1

SUGURD DRAUGDREPER POSITIVT: De var flink med utstyret og effektene de brukte. De hadde lyder, lys, og språk forandringer. Det gjorde fortellingen mer spennende og jeg levde meg mer inn i fortellingen. Det var bra at de brukte god tid til å forklare hva fortellingen handler om, da var det også lettere å forstå hva det handlet om. Det var heller ikke så mye å holde styr på liksom. De hadde liten fin scene, som gjorde det lettere å se hva det handlet om. De brukte det utstyret de trengte på den lille scenen og det var bra. NEGATIVT: Fortellingen var veldig bra, men jeg skulle ønske at de ikke sluttet så brått. De slo av lyset og sa at: «Takk for oss!» også bukket de og var ferdig. Jeg syntes heller at de kanskje burde slutte litt mer spennende hvis du skjønner. Effektene var gode ja, men jeg syntes kanskje at pipa skulle hatt røyk, at det var flere personer som var med å forklarte og skuespilet, men stykket var kjempe bra uansett.
Skrevet av Tuva (Kvænangen barne og ungdomskole, 7.) - 27.10.2016 9:41

2

Jeg har sett Sigurd Draugdreper, og jeg likte skuespillet. Videre synes jeg at kostymene var bla og skuespillerne var veldig flinke. Lydeffektene var også ganske bra.
Skrevet av Abel (Kvænangen barn og ungdomskole , 7.) - 27.10.2016 9:41

3

Positivt. Jeg likte skuespilleren fordi han var så flink å gjøre stemmen sin så annerledes. Jeg levde meg inn skikkelig da. Jeg likte lyd effekten ganske godt det passet så godt inn og det var som om at jeg var rett der på grunn av alle bølge lydene vinden .De var også ganske flinke med lysene de hadde tilpasset det ganske bra til skuespillet. Negativ. Hadde vært fint med røyk effekter til pipa han hadde d hadde det vært ordentlig ekte. Det kunne også vært flere skuespiller men på en annen side så var egentlig alt bra de fikk alle til å forstå og de sporte liksom publikum for å se om vi var med de og at vi forsto det syntes jeg var lurt og bra.
Skrevet av johanne (Kvænangen barne og ungdoskole, 7 kl) - 27.10.2016 9:41

4

Sigurd draugdreper Jeg har vært å sett skuespill om «Isak draugdreper» det var en veldig bra historie. De var veldig flinke med å bruke stemmen til å få frem historien. Scenen var ganske bra, og det lynet der bak i scenen var bra fordi den gjorde så
Skrevet av Aksel solheim (kvænangen barne og ungdomsskole, 7) - 27.10.2016 9:41

5

Isak draugdreper Jeg har sett Isak draugdreper og jeg syns at forestillingen var bra, musikken passet godt inn og lys effektene var bra de passet inn med fortellingen. Han snakket veldig tydelig. Det var fine rekvisitter, og sminken var bra. Senen var veldig fin. Det hadde blitt bra med røyk og vind effekter, og litt flere skuespillere og litt flere rekvisitter. Det hadde vert fint om dere hadde lagd en figur av aluminium eller leire som kunne vært marmælen eller lyd effekter til kraken. Senen var litt liten, men det gikk bra.
Skrevet av Lea (kvænangen barne og ungdommskole, 7.klasse) - 27.10.2016 9:42

6

Isak draugdreper Jeg var på en forestilling med Isak draugdreper. Jeg syntes forestillingen var bra, jeg likte godt musikken og lysene i bakgrunnen. Kostymene var veldig troverdig, og jeg levde meg veldig godt inn i fortellingene om marmælen, kraken og draugen.
Skrevet av Sigrid (kvænangen barn og ungdomsskole, 7.klasse) - 27.10.2016 9:42

7

Sigurd draugdreper Jeg har sett på Sigurd draugdreper. Jeg synes det Kunne vært litt bedre. og det kunne vært bedre scene men de prøvde så bra som de kunne
Skrevet av Espen (, 7 kl) - 27.10.2016 9:43

8

Isak draug dreper Skuespillerne var bra. Kunne hatt røyk effekter. Lyd effektene var bra. Bra historier med bra kostymer.
Skrevet av eirik (kvænangen barne og undomskole ,7 klase, 7,klase) - 27.10.2016 9:43

9

Isak draugdreper Jeg var og se Isak draugdreper det var bra historier en om marmælen, draugen og kraken.
Skrevet av Fim (KVBU, 7) - 27.10.2016 9:44

10

Har nettopp hatt gleden av å se forestillingen om isak Draugdreper her på Hatteng skole.Elevene var knyststille under hele forestillingen, kun et lite gisp i ny og ne - og det sier jo alt om gode skuespillere og musikere. Å holde 1.-4.klassingers fulle oppmerksomhet på denne måten er en kunst! Tusen takk for stemning, kulturformidling og spennende historier!
Skrevet av Heidrun Nyaas Grønvoll (Hatteng, 1.-4. klasse) - 28.10.2016 12:17

11

en glimrende forestilling som fenget alle fra 1 klasse til 7. klasse. Ved hjelp av få effekter klarte begge aktørende å fenge elevene. Fortellerkunst og fokus på både dialekt og sjanger. Dette vil vi ha mere av. Skuespilleren var flink til å få elevene engasjert.
Skrevet av (, ) - 30.11.2016 8:35

12

Tusen takk for kjempefin forestilling. Artig å få ramsalta fortellinger fra yttersia, fortalt med stor innlevelse og dramatikk, til innlandet - vi treng det ;-)
Skrevet av (Olsborg skole, 3A) - 8.1.2018 11:06

13

Elevene synes forestillingen var veldig bra. God innlevelse og morsomme/skumle fortellinger. Elevene skryter av skuespilleren. Gode lydeffekter. Veldig positiv opplevelse!
Skrevet av 6. klasse (Lavangen skole, 6.) - 10.1.2018 9:03
Navn:
Skole:
Klasse:
Kommentar:
Kulturarv, Scenekunst
Trinn: 1 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Kultur i Troms ved 
Hanne Mikalsen, tlf. 77 78 86 64
hanne.mikalsen@tromsfylke.no 

Mona Aas Johansen, tlf. 77 78 86 56
mona.aas.johansen@tromsfylke.no
Kontaktperson utøver
Alexander Rindestu mob: 98310442
arindestu@gmail.com
Programlengde
40
Maks publikumsantall
60
Arena / rom
skolen
Bærehjelp
2
Oppriggingstid
45 min.
Nedriggingstid
30 min.
Rom/areal, bredde, lengde, takhøyde, veggareal
Scenestørrelse minimum 4 x 4 meter
Strøm
2 x 16 ampere
Merknad om publikumsplassering
Hvis skolen har flere forestillinger så er det fint om elevene deles i 1-4 og 5-7 trinn.
Må blendes
Ja
Merknad
Viktig at rommet mørklegges skikkelig.
Arrangører
Arrangert av:
Troms fylkeskommune
Medvirkende
  • Alexander Solhaug Rindestu (Skuespiller)
  • Torje Åsali Jenssen (Musiker)